Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Το «μεγάλο», το «ωραίο» και το «συγκλονιστικό».

graffiti artist, Αντώνης Φίκος




Γύρω από τρία συστατικά ίσως πρέπει να οικοδομήσουμε την μετά μνημονίων ζωή μας : Το «μεγάλο», το «ωραίο» και το «συγκλονιστικό».



• Το «μεγάλο», είναι να αποκτήσουμε όραμα, να πολεμάμε βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις για μια καλύτερη ζωή, σεβόμενοι την ιστορία μας , τον εαυτό μας, τις πραγματικές μας ανάγκες, και το μέλλον των παιδιών μας.



• Το «ωραίο», είναι καθετί που μας περιβάλλει και διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας. Η παιδεία, η μουσική, η τέχνη, το περιβάλλον. Ας αναζητήσουμε τον πολιτισμό, την αρμονία το χαμένο Ελληνικό κάλλος. Ας μετατρέψουμε το γκρι σε πράσινο, την α-σχήμια σε καλαισθησία. Είναι καιρός να αναδείξουμε και πάλι το μεράκι, την φιλοτιμία, και την αγάπη για ζωή του Ζορμπά του Καζαντζάκη...



• Το «συγκλονιστικό», είναι η αγάπη. Ας ξανά αγαπήσουμε τον εαυτό μας, την ιστορία μας, την ομαδική προσπάθεια , την πατρίδα. Ας ξανά ανακαλύψουμε τα σημαντικά και ουσιώδη στην ζωή μας. Ας αποξενώσουμε όλους αυτούς που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς ή με την ανοχή μας, ας αδράξουμε την τύχη στα χέρια μας. Είναι δική μας η ευθύνη να στείλουμε τους ανεύθυνους εκεί που πρέπει. Αν δεν γίνει αυτό απλά θα μας διώχνουν «αυτοί» από την «χώρα» τους..!


 graffiti artist, Αντώνης Φίκος





Αυτό που ξέρω σίγουρα εγώ είναι,  πως αυτή δεν είναι η χώρα μου....!




Δεν υπάρχουν σχόλια: