Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μείζων κίνδυνος και το δημογραφικό για την Ελλάδα...

«Τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας συχνά οφείλονται σε υλικές αλλαγές, στην αύξηση του πληθυσμού και σε άλλα θεμελιώδη οικονομικά αίτια, τα οποία, λόγω του βαθμιαίου χαρακτήρα τους διαφεύγουν της προσοχής των παρατηρητών της εποχής, αποδίδονται στις ανοησίες των ηγετών των κρατών».
John Maynard Keynes


Πως η ανεπάρκεια  και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και κοινωνικής πρόνοιας, δημιουργεί  μακροπρόθεσμα εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις που αποτελούν  «κόλαφο» τόσο για την Δημοκρατία,  όσο και για την επιβίωση του Ελληνισμού σε βάθος χρόνου. 

Και αυτό συμβαίνει διότι η απώλεια του «παρόντος» και του μέλλοντος οδηγεί ασφαλέστερα και πιο σύντομα στο παρελθόν και στην αναγέννηση του Εθνικισμού, και του θρησκευτικού φανατισμού…!

Ανεργία, μετανάστευση των νέων,  έλλειψη κοινωνικών δομών και Υπογεννητικότητα είναι μία βραδυφλεγής βόμβα που δεν απειλεί άμεσα μόνο τον πληθυσμό αλλά και την οικονομία (την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων πρωτίστως)..

Από γεωπολιτική άποψη, η ισχύς ενός κράτους και η επιβίωση του  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από γεωγραφικούς παράγοντες, όπως: 

Θέση, μέγεθος, σχήμα, βάθος, κλίμα, ΠΛΗΘΥΣΜΌΣ και ανθρώπινο δυναμικό, φυσικοί πόροι, βιομηχανική δυναμικότητα και κοινωνική και πολιτική οργάνωση. 

Η δημογραφική μείωση συνεπώς υπονομεύει τις δυνατότητες άμυνας, μειώνει το εργατικό δυναμικό και δημιουργεί εμπόδια στην επιχειρηματικότητα.

Οι μεγάλες δυνάμεις οι οποίες είναι σε θέση να εκτελούν γεωπολιτικούς σχεδιασμούς σε βάθος χρόνου,  πάντα επέλεγαν τους συμμάχους τους σε σχέση με την δυναμική του κάθε Έθνους.

Ένα γερασμένο Έθνος δεν προσφέρει ένα αξιόπιστο και ισχυρό σύμμαχο για το μέλλον,  σε αντίθεση με ένα «νέο» (γεννήσεις/Θάνατοι)  και δυναμικό Έθνος. Από την εποχή του Θουκυδίδη εξάλλου είναι γνωστό πως:   «Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του».

Το πιο τρομακτικό στοιχείο είναι μια πρόβλεψη της Eurostat σύμφωνα με την οποία το 2050 το 32,1% του ελληνικού πληθυσμού θα έχει ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών, από 16,6% που ήταν το 2000. Και αυτή η πρόβλεψη έγινε το 2007, πριν η κρίση πλήξει τον ελληνικό πληθυσμό. Οι νέες προβλέψεις πιθανότατα θα είναι πολύ χειρότερες.




Ο σχεδιασμός μιας δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, αποτελεί υποχρέωση του κράτους και μάλιστα επείγουσα. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και το κοινοβούλιο έχουν ύψιστο χρέος, μακροχρόνιου και συνεχούς ελέγχου της δημογραφικής πορείας της χώρας.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»... Στις διαμορφωμένες συνθήκες δυστυχώς αυτό φαντάζει ως ένα κενό ευφυολόγημα. Η Ιστορία είναι αμείλικτη και μας προσφέρει πλήθος παραδειγμάτων Εθνών και Αυτοκρατοριών που σβήστηκαν από τον χάρτη….

Σε κάθε περίπτωση ο εγκλωβισμός  μίας κοινωνίας σε  οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, σκάνδαλα, ευχολόγια και εικονικές πραγματικότητες προκαλεί τον αυτισμό και την περιχαράκωση της σε στενά περιθώρια που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξή της..

Ως επίλογο θα χρησιμοποιήσω μία φράση του Κικέρωνα :

«Τα μελλοντικά γεγονότα δεν κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους, το πέρασμα του χρόνου μοιάζει με το ξετύλιγμα ενός σχοινιού, το οποίο δεν παράγει τίποτα καινούριο αλλά απλώς ξεδιπλώνει αυτό που υπήρχε εξ αρχής»....!!
  
*Caveant consules, ne quid respublica capiat Η φράση λεγόταν από τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, που καλούσε τους υπάτους να υποδείξουν δικτάτορα (dictator) σε στιγμές κρίσης. Σήμερα χρησιμοποιείται μεταφορικά και σημαίνει ότι πρέπει να μεριμνήσουν για κάποιο ζήτημα υπεύθυνοι γι' αυτό.




1 σχόλιο:

Atmaram είπε...

Αγαπητέ Βασίλη

βρισκόμαστε στα πρόθυρα του 3ου παγκοσμίου πολέμου που θα είναι πυρηνικός και στο παρα πέντε της τελικής καταστροφής που θα αφανίσει όλη την ανθρώπινη γήινη φυλή εκτός από λίγους που θα αποτελέσουν τον σπόρο για την νέα χρυσή εποχή.

Οι ύπατοι είναι ασυνείδητες μηχανές που απλά εκπληρώνουν το κάρμα των λαών μέχρι να έρθει το τέλος.

Η μόνη οδός αυτή την ώρα είναι η αφύπνιση της συνείδησης για όσους θέλουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν στην χρυσή εποχή.

Οι υπόλοιποι που θα είναι η πλειοψηφία θα συνεσχίσει σε πλανήτες και διαστάσεις ανάλογες της συνειδησιακής τους κατάστασης και της δόνησης τους.

Αν σε ανδιαφέρουν περιισσότερα σχετικά με την μεγάλη αλλαγή που θα συμβεί σύντομα στον πλανήτη μπορείς να διαβάσεις στο μπλοκ

http://elmisattva-prophecies.blogspot.com.es/2012/05/2012.html